Foto inhoudelijk per leerjaar

1ste jaar:

Voornamelijk les van Rio Staelens, dus op dinsdag- of donderdagavond. Dit  kan per week wisselen. In september of oktober kan de les uitzonderlijk eens op zaterdagvoormiddag vallen.

Wij stellen ruim op tijd een online agenda op, zodat je weet wanneer je naar de les dient te komen.

In het eerste jaar wordt in het eerste semester vrij veel theorie gezien, gekoppeld aan opdrachten. 

Compositie, kleur, portret, reportage,… komen aan bod.

De basisprincipes van de fotografie worden ook praktisch onderzocht door middel van analoge technieken: Camera Obscura, fotogrammen, en een analoge opdracht waarbij men zelf de film en vergrotingen leert ontwikkelen. (Hiervoor moeten geen camera aangeschaft worden)

De andere opdrachten zijn digitaal, maar men kan ervoor kiezen alles analoog te doen.

Een eerste autonoom werk wordt gemaakt, waarbij de leerling zelf het onderwerp kiest. Dit wordt uitgewerkt in boekvorm of een vergelijkbare presentatie.

Basis Lightroom en basis Photoshop worden gezien.

2de jaar:

Vanaf het tweede jaar heb je les van zowel Bernaded Dexters, als Rio Staelens. Het kan dus dat je ook les hebt op maandag en/of woensdag. Dit kan je raadplegen op de online agenda.

Naast een aantal opdrachten die uitgewerkt dienen te worden zoals landschap, werken met de reportageflits, stilleven, studioportret,… gaan de leerlingen hun autonoom werk uitwerken. Hiervoor doen zij een stijlonderzoek: zich laten inspireren door een bepaalde kunstenaar of kunstenaars.

We zien elk schooljaar een andere (oude) analoge techniek, deze is niet verplicht, maar kan gevolgd worden vanaf het tweede jaar. Dit kan cyanotypie zijn, gumoil print, wet collodion,..

3de jaar:

In dit jaar heb je een verplichte analoge opdracht: werken met een grootformaat camera.

Ook wordt hier een twee jaar lopende opdracht gestart: Slow Journalism. 

Het aantal opdrachten mindert een beetje, de focus ligt meer op verdieping.

Daarnaast wordt het autonoom werk steeds belangrijker.

4de jaar:

Hier krijg je naast je fotografische opdrachten een filmische opdracht.

Slow Journalism wordt afgewerkt.

Enkele opdrachten die je anders doen omgaan met het medium gaan samen met je autonoom werk dat steeds belangrijker wordt.

5de jaar:

Dit is het afstudeerjaar, de focus ligt op het autonoom werk. Op het einde kan je dit presenteren op een tentoonstelling voor een jury.

Bij ons ligt de nadruk op het ontwikkelen van een persoonlijke visie. Wij, de leerkrachten, begeleiden je tijdens je artistieke traject. 

Op dinsdag 1 september 2020 om 18u30 is het kennismakingsles voor het eerste jaar, op woensdag 2 september 2020 vanaf 18u30 is het kennismakingsles voor nieuwe leerlingen van andere jaren.

Facebook Iconfacebook like button