Online inschrijven

INSCHRIJVEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2024-2025

Hieronder vind je de werkwijze om online in te schrijven. Online inschrijven is mogelijk vanaf 1 mei 2024 om 14u00 tot 30 september 2024 om 23u59.
Elke leerling moet zich opnieuw inschrijven. Niemand wordt automatisch heringeschreven. Het inschrijvingsgeld storten op onze rekening is geen geldige inschrijving..
Neem alvast jouw rijksregisternummer bij de hand, indien je dit nummer niet hebt (buitenlandse studenten), volg de stappen.
Lees aandachtig, alle stappen zijn duidelijk, wil je toch meer info voordat je inschrijft lees hieronder.
De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op het rekeningnummer van de school:  BE97 0682 1106 4549    bank: Belfius. Iedereen betaalt het volledige tarief, kortingen met attest (bv. werkloosheid, …) dienen aangevraagd te worden. Van zodra het attest is goedgekeurd, wordt het te veel betaalde bedrag terug overgeschreven.
Indien het online inschrijven niet lukt, kan je via mail info en hulp vragen: ika.mechelen@skynet.be. of ons contacteren op het secretariaat tijdens de openingsuren 015 20 14 44. We proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen.
Nu inschrijven

 

 

 

Meer info over het aanmaken van een account en inschrijven op mijnacademie:
1. account aanmaken
Om online te kunnen inschrijven maak je eerst een account aan op mijnacademie
– Voer voornaam, familienaam en e-mailadres in, kies een wachtwoord en lees de algemene voorwaarden. Ga akkoord om verder te gaan.
– Je ontvangt een email (kijk ook in spam) om verder te gaan, dien je deze te bevestigen.
– Daarna kan je opnieuw aanmelden.
– Als je de eerste keer aanmeldt, krijg je informatie over het privacybeleid van mijnacademie. Lees aandachtig. Ga akkoord om verder te gaan.
2. leerling registreren in onze school
– eenmaal aangemeld zie je 2 tabbladen “start” en “over ons”. In “over ons” vind je het Academiereglement en het Artistiek Pedagogisch Project
– Op het tabblad “start” kan je links onder leerlingen iedereen registreren die tot jouw gezin (ook jijzelf) hoort en wenst in te schrijven in de school.
Klik op leerling toevoegen en vul alle gegevens in. Je moet ook een beveiligingscode intikken. Heb je die niet, klik op “ik heb geen token” en je krijgt de token via mail direct toegestuurd (kijk ook in spam).
3. leerling effectief inschrijven
– kies de leerling die je wilt zien
– controleer én/of vul de contactgegevens in
– bekijk academiereglement, artistiek pedagogisch project en gebruik beeldmateriaal,  en de extra vragen…. en vink aan
– klik op nieuwe inschrijving en selecteer waarvoor je wilt inschrijven
– bevestig en klik op deze les kiezen (ook al zijn het niet jouw keuzedagen, deze worden de eerste les met jouw leerkracht afgesproken)
– je kan een opmerking toevoegen
– bevestig
– klik links op nu betalen, daarna klik je nogmaals op nu betalen en je krijgt het formulier te zien met de info om over te schrijven. Iedereen betaalt het volledige tarief
kortingen met attest (bv. werkloosheid, …) dienen aangevraagd te worden. Dit kan via mail of door te uploaden in het programma.  Van zodra het attest is goedgekeurd, wordt het te veel betaalde bedrag terug overgeschreven.
4. de leerling is nu ingeschreven
Je kan nu uitloggen (afmelden) bovenaan recht.
Na je inschrijving krijg je een e-mail als bevestiging met alle info.

FAQ
Ik heb krijg geen token.
Vraag je token aan het secretariaat.
Ik heb een account aangemaakt maar vind geen gezinsleden terug?
Dat heeft wellicht te maken met een andere invoer van je huisnummer – busnummer of schrijfwijze van je straat. Je vraagt best aan het secretariaat hoe je adresgegevens verwerkt werden voor de leerling.
Er staan onbekende gezinsleden bij mijn account?
Mogelijk woonde er vroeger iemand anders op dit adres. Verwittig het secretariaat en dan worden de foutieve gegevens geschrapt.
Ik wens mijn inschrijving nog te wijzigen, nadat ik heb bevestigd?
Vraag aan het secretariaat om je inschrijving te resetten of handmatig aan te passen.
Er staat geen voorstel klaar/ik zie geen logisch vervolg?
Vraag aan het secretariaat om je keuze in te voegen.

 

Facebook Iconfacebook like button