Sandra De Clerck

werk van Sandra De Clerck, leerkracht glaskunst, tento Post Mortem

Meer dan 25 nationale en internationale hedendaagse kunstenaars, onder wie de nieuwe eredoctor van de Universiteit Gent Berlinde De Bruyckere, stellen nieuw werk tentoon binnen een wetenschappelijk biotoop en tussen de wetenschappelijke artefacten waaruit ze inspiratie haalden.
Het Universiteitsmuseum werkt voor Post Mortem samen met Fabrica Vitae, een rondreizende kunsttentoonstelling die onder meer Kopenhagen, Basel, Athene, New-York, Berlijn, Genève, Moskou,… aandoet. Ze zal in België enkel in Gent te zien zijn. Fabrica Vitae belicht en exploreert de perceptie van het menselijk lichaam door wetenschappers en kunstenaars. Ze toont werken van een 60-tal kunstenaars die in het bijzonder reeds vaak via hun kunst de dialoog zijn aangegaan met wetenschappers.
De tentoonstelling vindt plaats op twee locaties: het Rommelaere Instituut van de Universiteit Gent, waar tot januari 2015 de gerechtelijke geneeskunde werkzaam was en de Cirque, het anatomisch auditorium van KASK / School of Arts (HoGent).
Beide locaties liggen op wandelafstand van elkaar, tot 20 december 15. meer info