Op zaterdag 20 september 2014 bezochten de leerlingen van de fotografieafdeling de tweejaarlijkse fotografiebeurs PHOTOKINA 2014 te Keulen.
Een bezoek aan deze prestigieuze- en gespecialiseerde beurs in de Köln Messe geeft vooral informatie en inzichten op het gebied van de nieuwste technologische evoluties en ontwikkelingen in de fotografiewereld.Photokina 2014

Met de vroegste Thalystrein vertrokken de leerlingen van de fotografie op 15 november 2014 naar Parijs en met de laatste kwamen we terug.
Zoals ieder jaar was ook dit jaar het programma hectisch. Na het Jeu de Paume, met een tentoonstelling van fotograaf Garry Winogrand, bezochten we het Grand Palais met de jaarlijkse fotobeurs Paris Photo om daarna te eindigen met een expo van William Eggleston in het Maison Fondation Henri-Cartier Bresson.
In het Grand Palais stelden een aantal wereldbekende galeriehouders hun fotoselecties tentoon. Op een tamelijk beperkte oppervlakte kreeg je een mooi overzicht van het actuele fotografiegebeuren. Verscheidenheid was er troef met een aanbod van zowel bekende en onbekende fotografen, originele prints, kunst & kitsch… Tegelijkertijd kon j er terecht voor signeersessies van fotografen.
Paris Photo 1Paris Photo 6

 

 

 

 

William Eggleston

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 13 december 2014 bezochten ze twee fototentoonstellingen in Amsterdam.

fototento Amsterdam 1

Met de tentoonstelling MODERN TIMES stelde het vernieuwde Rijksmuseum een selectie van de eigen collectie foto’s tentoon.
We kregen een interessant overzicht van de fotografie van de 20se eeuw tot nu.

In het FOAM (FOtomuseum AMsterdam) was er het werk van de tot voor kort onbekende Amerikaanse fotografe Vivian Maier te zien.
Deze fotografe en haar verrassend sublieme foto’s werden pas enkele jaren geleden op een veiling bij toeval ontdekt.

fototen Amsterdam 2