De besloten hofjes van Mechelen (Small)Enkele studenten edelsmeden hebben juwelen (multipels) gemaakt om de actie (voor meer info zie hieronder) te steunen. Al wie geld stort via crowdfunding krijgt in return een juweeltje gemaakt door onze studenten. Zijnde : Britt Bogaert, Wies Awardt, Solange Vanden Broek, Eveline Slijper en Iris Van Steenwinckel.

De multipels voor de crowdfunding zijn te koop in onze school.

De hangers van Britt Bogaerts kosten 50€ ’t stuk, de speldjes van Eveline Slijper 30€, Iris van Steenwinckel 50€, de buttons van Solange Vandenbroek 20€, de broche van Wies Awardt 32€.

meer info over

Red de Besloten Hofjes!

Help ons mee De Besloten Hofjes voor de eeuwigheid te bewaren! De Besloten Hofjes zijn uniek in hun soort. Deze 16de-eeuwse retabelkastjes gemaakt door de Mechelse gasthuiszusters zijn sinds 2011 geregistreerd als Vlaamse topstukken. Nergens ter wereld vind je een dergelijk grote verzameling van Besloten Hofjes als in de collectie van Musea & Erfgoed Mechelen.

Om ervoor te zorgen dat de hofjes ook door volgende generaties bewonderd kunnen worden is de conservatie en restauratie ervan noodzakelijk. Drie Besloten Hofjes worden al onder handen genomen naar aanleiding van de expo Op zoek naar Utopia volgend jaar in Leuven. Voor de restauratie van de overige vier hofjes zoeken we echter nog extra middelen. En daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Via Crofun proberen we de komende drie maanden 10.000 euro te verzamelen voor het conservatie- en restauratieproject en doneren kan al vanaf 5 euro! Voor elke donatie bieden we een leuke return aan, giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.
——————————— Het conserveringstraject is een initiatief van Musea & Erfgoed Mechelen met behulp van verschillende partners. Een eerste externe partner is Illuminaire, Studiecentrum voor Middeleeuwse Kunst van de KU Leuven. Partner bij de ontsluiting van het project is de vzw KU[n]ST Leuven, een samenwerkingsplatform van de Stad Leuven en KU Leuven. Derde partner is het Koninklijke Instituut voor het Kunstpatrimonium. Het project wordt begeleid door een wetenschappelijke raad en een onderzoeksraad. Een grote DANK U aan Project Wolf en Atelier Edelsmeedkunst van IKA voor de enthousiaste medewerking aan het crowdfundproject.